Terug naar Verhalen

Drukwerk op kunststof bestellen? Vijf tips

24 september 2018 - geschreven door: Abdel

Drukwerk op kunststoffen, zoals PVC, vinyl, polypropyleen en polyethyleen, vereist een specifieke druktechniek. Niet alle drukkerijen beheersen deze techniek. Wanneer je online kunststof drukwerk wilt bestellen, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. WIJ geven je vijf tips:

1. Kies het juiste formaat

Het lijkt voor de hand te liggen dat je bij je bestelling van kunststof drukwerk het juiste formaat doorgeeft. Je moet echter rekening houden met de afwerking van je drukwerk. Laat je bijvoorbeeld stickers op vinyl drukken of reclameborden op grootformaat PVC? Houd rekening met snijranden of omlijstingen, zodat er bijvoorbeeld geen letters wegvallen of delen van je afbeelding. WIJ checken dit altijd voor je.

2. Overleg welk materiaal het meest geschikt is

Niet ieder materiaal is geschikt voor buitengebruik. De meeste kunststoffen zijn dat wel. Soms is afwerking met een laminaat- of uv-laag nodig. Vraag ernaar bij je drukker. WIJ kunnen de meeste kunststoffen met vlakke ondergronden bedrukken en afwerken. Dit doen we met behulp van de zeefdruktechniek.

3. Houd rekening met levertijd

Vaak is drukwerk gebonden aan een deadline. Drukwerk op kunststof voor een beurs bestellen bijvoorbeeld? Zorg dat je verzekerd bent van een tijdige levering. Vraag dus altijd eerst bij de drukker naar de levertijd. WIJ kunnen drukwerk op kunststof snel leveren. Voor spoedbestellingen neem je contact op om de mogelijkheden te overleggen.

4. Extra wensen? Geeft dit aan!

Omschrijf je wensen met betrekking tot extra opties zo specifiek mogelijk. Wil je bijvoorbeeld stickers op vinyl laten drukken? Geef dan aan hoeveel stickers je wilt laten drukken en vraag op welke manier ze worden geleverd. Soms worden stickers los geleverd, terwijl stickers op een rol vaal veel handiger in gebruik zijn.

5. Vraag om een proefafdruk

Drukwerk op kunststof is maatwerk. Kleuren kunnen er bijvoorbeeld anders uitzien wanneer je deze afdrukt op materialen als PVC of dibond. Een proefafdruk kan nodig zijn voor het beoordelen van de kleuren.

Vragen over dit artikel?

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image
menu