Terug naar Verhalen

Hoe relatiegeschenken je omzet verhogen

8 oktober 2018 - geschreven door: Abdel

Relatiegeschenken zijn iedere dag leuk om weg te geven. Niet alleen tijdens de kerstdagen of bij andere officiële gelegenheden. Integendeel, een relatiegeschenk is een marketingmiddel waarmee omzet kan worden verhoogd. Uit diverse onderzoeken blijkt dat relatiegeschenken je klantrelatie verbeteren en meer effect hebben op het koopgedrag dan (online) advertenties of reclame via televisie of gedrukte media. Maar hoe zet je een relatiegeschenk nu effectief in? En welk relatiegeschenk past bij je organisatie? Deze tips helpen om met relatiegeschenken je omzet te verhogen:

1. Kies voor een passend relatiegeschenk

Bij iedere afzonderlijke gelegenheid past een uniek relatiegeschenk. Verras klanten in de winter bijvoorbeeld met bedrukte ijskrabbers en in de zomer met een wijnfles voorzien van een gepersonaliseerd etiket. Bij Wij vind je een divers aanbod aan relatiegeschenken en kun je ook relatiegeschenken op maat bestellen.

2. Zorg dat je relatiegeschenk functioneel is

Een functioneel relatiegeschenk, zoals een usb-stick of gewoon een ouderwetse pen, vergroot je naamsbekendheid. Deze voorwerpen worden dagelijks gebruikt. Evenals bijvoorbeeld een placemat die dagelijks op tafel ligt. Let goed op wie je klanten zijn bij het uitkiezen van een functioneel relatiegeschenk. Heb je klanten met kinderen? Geef dan bijvoorbeeld een drinkmaatje cadeau.

3. Personaliseer je relatiegeschenk

Een gepersonaliseerd relatiegeschenk zorgt voor herkenning. Ieder relatiegeschenk bedrukken WIJ daarom voor je naar wens met je bedrijfslogo, tekst of afbeelding. Het personaliseren van een relatiegeschenk wordt nog makkelijker wanneer je kiest voor een relatiegeschenk dat bij jou en je dienstverlening past. Een vogelhuisje is bijvoorbeeld een leuk idee voor een makelaar. Ben je actief in de gezondheidsbranche? Denk dan eens aan een stappenteller.

4. Verpak je relatiegeschenk

Om het weggeven van een relatiegeschenk net wat specialer te maken, kun je het geschenk luxe verpakken. Bijvoorbeeld in een mooi doosje dat eventueel aan de binnenkant is voorzien van foam zodat je geschenk niet kapot gaat. Of een fleskoker met daarop je eigen tekst of afbeelding gedrukt. Dit zorgt voor net wat extra uitstraling.

5. Overhandig het relatiegeschenk persoonlijk

Wanneer je een relatiegeschenk persoonlijk overhandigt aan je klant, heb je niet alleen persoonlijk contact, maar weet je ook zeker dat je klant er blij mee is. Je krijgt ongetwijfeld een reactie. Op die manier zorgt het relatiegeschenk ervoor dat je in contact blijft met de klant. Ervaart je klant een drempel om contact met je op te nemen? Dan is die nu weggenomen.

Vragen over dit artikel?

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image
menu