Terug naar Verhalen

Waarom monomeer folie een goede keuze is

3 oktober 2018 - geschreven door: Abdel

Ruim een decennium vormt zelfklevende folie hét alternatief voor verf. Ook wordt printfolie steeds vaker gebruikt voor signing. Verschillende soorten folie zijn hiervoor geschikt, waaronder monomeer folie. Toch is het bestaan van monomeer folie bij veel mensen nog niet bekend. Dat is jammer, want het is uitstekend materiaal voor promotionele doeleinden. WIJ leggen uit waarom.

Monomeer folie is de goedkoopste keuze

Monomeer is een witte zelfklevende printfolie met een dikte van 75mu. De folie is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Monomeer folie glanst van zichzelf en is makkelijk te bedrukken. Het is geschikt voor zowel zeefdruk als print. Dit maakt monomeer zelfklevend vinyl een van de goedkoopste oplossingen voor grote promotiematerialen, zoals banners en reclameborden. Bovendien kan monomeer folie op verschillende ondergronden worden aangebracht. Op dibond, geschuimd PVC en andere kunststoffen en metalen.

Monomeer folie gaat minimaal twee jaar mee

De kwaliteit van monomeer folie blijft sowieso twee jaar goed. Voor extra glans en bescherming van de folie en haar bedrukking kunnen we de folie voorzien van glanslaminaat. Hierdoor gaat het materiaal zelfs drie tot vijf jaar mee. Natuurlijk is het ook mogelijk om mat te lamineren. De afdruk op het monomeer folie krijgt dan een matte uitstraling en glinstert niet meer in het licht.

Monomeer zelfklevend vinyl voor tijdelijke acties

Monomeer zelfklevend vinyl is ideaal voor tijdelijke acties. Denk aan borden voor een beursstand. Ook kan het materiaal buiten worden gebruikt, omdat het waterbestendig is en scheurvast. Uiteenlopende bedrukkingen zijn mogelijk en de zelfklevende folie kan worden voorzien van verschillende lijmlagen. Standaard maken WIJ gebruik van een monomeer met een grijze permanente lijmlaag die doorschijnen van de onderliggende bedrukking voorkomt. Deze lijmlaag is niet makkelijk te verwijderen. Daarom kun je ook kiezen voor een non-permanente lijmlaag, waardoor de folie makkelijk te verwijderen is van de ondergrond. Daarnaast is ook een transparante lijmlaag mogelijk.

Verschil monomeer en polymeer

Er zijn verschillende soorten zelfklevend vinyl. We maken onderscheid tussen monomeer vinyl en polymeer vinyl. De verschillen hebben betrekking op de bestanddelen van de vinylfolie. Monomeer vinyl voelt stug aan en is iets gevoeliger voor invloeden van buitenaf dan polymeer. Voor het polymeriseren van vinyl zijn echter veel handelingen nodig. Polymeer folie is daarom soepeler en minder gevoelig voor invloeden van buitenaf, maar wel duurder dan monomeer.

Vragen over dit artikel?

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image
menu