Terug naar Verhalen

Polymeer folie voor autobestickering en raambelettering

27 september 2018 - geschreven door: Abdel

Autobestickering en raambelettering vragen om duurzaam materiaal dat niet verweert door wind en regen. De bestickering moet voorzien zijn van een lijmlaag die niet zomaar loslaat. Ook moet het materiaal in full colour bedrukt kunnen worden, zodat iedere gewenste afbeelding erop kan worden gedrukt. Polymeer folie biedt uitkomst en voldoet aan al deze voorwaarden.

Polymeer folie is duurzaam en soepel

Polymeer zelfklevende printfolie heeft een dikte van 75mu en glanst van zichzelf. De gepolymeriseerde folie is soepel en sterk. Meerdere print- en druktechnieken zijn erop toepasbaar, zoals zeefdruk en print. Polymeer folie is geschikt voor buitentoepassingen. Polymeer blijft wel vijf jaar lang van uitstekende kwaliteit. Wanneer de folie van een laminaatlaag wordt voorzien, blijft de kwaliteit zelfs zes tot negen jaar goed. Dat maakt de folie een duurzaam alternatief voor de goedkopere monomeer folie.

Polymeer folie op ramen

WIJ voorzien polymeer folies standaard van een transparante permanente lijmlaag. Omdat polymeer vaak gebruikt wordt voor raambelettering voorkomen we hiermee dat de binnenzijde van het raam een lelijke grijze waas krijgt.

Polymeer folie op auto’s

Dankzij de permanente lijmlaag is de folie van polymeer niet makkelijk verwijderbaar. Aan de folie zijn polymere weekmakers toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat de folie niet snel krimpt. Dat komt van pas bij het bestickeren van ronde of gebogen voorwerpen. Bovendien kunnen alle gewenste contouren worden uitgesneden. Hierdoor is polymeer zelfklevende folie heel geschikt voor autobestickering.

Bestickeren met polymeer folie

Je auto of ruiten laten bestickeren met polymeer folie? Polymeer zelfklevende printfolie is te gebruiken op verschillende ondergronden, zoals glas, dibond, geschuimd PVC en andere kunststoffen en metaal. Voor extra glans en bescherming van de folie en haar bedrukking kunnen WIJ de folie voorzien van glanslaminaat. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om mat te lamineren. De afdruk krijgt dan een matte uitstraling en glinstert niet meer hinderlijk door het licht.

Meer weten over de toepassing en mogelijkheden van polymeer zelfklevende folie? Neem vrijblijvend contact op.

Vragen over dit artikel?

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image
menu