Terug naar Verhalen

De beste technieken voor het bedrukken van verpakkingen

4 oktober 2018 - geschreven door: Abdel

Een goede verpakking kan ieder product verkopen. Niet voor niets is het bedrukken van een verpakking een van de belangrijkste onderdelen van je productpresentatie. Bij het bedrukken van verpakkingen moet je met meerdere dingen rekening houden. Van welk materiaal wordt de verpakking gemaakt? Hoe groot is de oplage van de verpakking? En, niet te vergeten, wat is je budget? Al deze zaken bepalen samen welke druktechniek er wordt gebruikt.

Grote oplage verpakkingen bedrukken

Wanneer je grote oplages van bijvoorbeeld meer dan 100.000 verpakkingen wilt laten bedrukken, kun je het best kiezen voor diepdruk. Diepdruk is een grafische druktechniek. Op een drukplaat worden kleine uitsparingen gemaakt die inkt vasthouden. Vervolgens wordt de verpakking hier met een zware roller overheen geperst. De kwaliteit blijft altijd hetzelfde. Of je nu 100 verpakkingen bedrukt of 1.000.000 verpakkingen. Diepdruk is geschikt voor het bedrukken van verschillende materialen, zoals kunststof, papier en aluminiumfolie.

Goedkoop verpakkingen bedrukken

Is je budget beperkt, dan is flexodruk een goede optie. Dit is een van de goedkoopste manieren om grote oplages verpakkingen te bedrukken. Flexodruk is ook een grafische techniek. Hierbij wordt een afbeelding of tekst in reliëf op een flexibele stempel aangebracht. Met name kunststof en papieren verpakkingen, zoals chipszakken, worden vaak op deze manier bedrukt.

Unieke verpakkingen bedrukken

Heb je een unieke verpakking, zoals een limited edition, of wil je een prototype laten maken? Voor kleine oplages zoals deze kun je het beste kiezen voor digitaal drukken. De techniek is vergelijkbaar met printen, zoals je dat thuis of op kantoor ook doet. De opstartkosten zijn laag en de verpakking is razendsnel bedrukt.

Wil je een verpakking laten bedrukken op een zo efficiënt mogelijke en kostenbesparende manier? Vraag ons gerust om advies. Neem contact op.

Vragen over dit artikel?

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image
menu