Terug naar Verhalen

Waarom drukwerk effectieve direct marketing is

9 oktober 2018 - geschreven door: Abdel

Digitalisering heeft de laatste jaren terrein gewonnen. We zijn meer en meer op weg naar een maatschappij waarin online communicatiekanalen erg belangrijk zijn. We communiceren steeds minder offline. Betekent dat uiteindelijk dat drukwerk zal verdwijnen? Niets is minder waar! De impact van een communicatieboodschap via gedrukte media is namelijk nog steeds erg groot.

Meer aandacht voor drukwerk

Ga maar na: je krijgt per dag soms wel vijftig mails in je mailbox. Veel mensen kiezen er zelfs voor om op bepaalde tijdstippen hun mailbox helemaal niet meer te openen. Terwijl de inhoud van een brievenbus meestal nauwkeurig wordt nagekeken. Hoe bijzonder is het als je weer eens een keer een brief of kaart ontvangt op je verjaardag! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ongeveer 80% van de mensen hun post, inclusief reclamefolders, aandachtig bekijken.

De impact van direct marketing

Mensen zijn eerder geneigd om op een geschreven of gedrukt bericht te reageren. Ze onthouden het bericht bovendien beter. Wanneer drukwerk verwijst naar online informatie, zorgt deze manier van direct marketing ervoor dat je (potentiële) klanten uiteindelijk online ontmoet. Een gedrukt bericht heeft dan ook niet alleen een grotere impact, je kunt er ook je bereik mee vergroten. Er zijn immers nog steeds mensen die niet dagelijks online actief zijn.

Effectief drukwerk op verpakkingen

Wanneer je het goed aanpakt kan drukwerk dus een effectieve methode van direct marketing zijn. En dan hebben we het niet alleen over het versturen van brieven, kaarten of flyers. Ook wanneer je pakketten verstuurd gaat het erom dat je je product zo goed mogelijk presenteert. Bijvoorbeeld door middel van een gepersonaliseerde verpakking met bijbehorend drukwerk. Lees meer over het bedrukken van verpakkingen.

Vragen over dit artikel?

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image
menu